Daar gaan we dan, online!

Ik hoop zo dat de naasten er wat aan gaan hebben. Dat het gelezen gaat worden, dat het helpt en ondersteunend zal zijn, dat het gaat doen wat in mijn bedoeling ligt.

Een beetje eng vind ik het ook. Het is best lastig om te schrijven voor zo’n  mooie, maar ook wel grote groep. Er zijn vele naasten van mensen met kanker, het is een hele grote groep. Zo ongeveer de hele samenleving qua geslacht, ras, leeftijd, cultuur, niveau, en allemaal verschillende persoonskenmerken zitten daarin. Het zullen mannen en vrouwen zijn, vader en moeders, dochters en zonen, vrienden en familie, buren en collega’s. Moeilijk vind ik het dan om niemand te passeren en ik zou ook niet willen dat iemand zich aangesproken zou voelen en dat niet prettig vindt, terwijl dat helemaal niet mijn bedoeling is.

Wat ik graag wil bereiken met deze site is dat de naasten, zoals ik vaker van ze hoorde, hier vinden waar ze behoefte aan zouden hebben gehad. Antwoorden en informatie op het “Kanker! Wat nu?”, “Wat komt er op me af?”, “Wat kan ik doen?” “Help! Hoe ga ik dit volhouden?”

Veel naasten willen, vooral in het begin, informatie over de kanker zelf. Voor zichzelf, en nog meer voor hun lief met kanker. Welke behandelingen er zijn, wat het beste ziekenhuis, behandeling en arts zal zijn. Heel belangrijk, maar soms ook iets wat heel lastig is. Heel ingewikkeld kan het hele verhaal rondom een kankersoort zijn, veel medische en moeilijke termen, behandelingen. Moeilijk om te bepalen ook wat de beste keuzes zullen zijn.  Heel veel informatie is er dan te vinden, echt een oerwoud. Als kanker je lief is, zal meer over de beleving en de emotionele kant gaan van het zijn van een naaste. Ik ben geen medicus, maar ook gewoon een mens net als alle naasten van mensen met kanker dat ook zijn. Van wat ik weet en heb ervaren en met de kennis die ik bezit schrijf ik over het zijn van een naaste met een lief met kanker op deze site. Formuleer ik iets niet handig, of zelfs helemaal verkeerd, dan bij voorbaat mijn excuses en het verzoek om het bij mij aan te geven, zodat ik het kan aanpassen of iets kan aanvullen. Alvast bedankt!

Kitty

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *