Over de site

Over de site, de opbouw van ‘Als kanker je lief is’

Wat en voor wie. “Als kanker je lief is” is geschreven voor naasten van mensen met kanker. Het vertelt hoe het is om een naaste te zijn, wat er zoal met jou als naaste gebeurt, wat je tegen kunt komen en geeft tips over hoe je daar mee om zou kunnen gaan. Het gaat over de beleving, de emoties en reacties daarop. Niet over kanker zelf en de verschillende medische behandelingen.

De auteur. Het is geschreven door Kitty Vos. Haar kennis over de naasten heeft zij vanuit haar beroep en werkzaamheden. Drie jaar was zij bestuurslid en lotgenotencoƶrdinator bij leven met blaas-of nierkanker. En ze was projectleider bij het twee jaar durende project “betrekken van familie en naasten”, voor de groep naasten van mensen met kanker. Ze heeft ruim vijftien jaar ervaring als maatschappelijk werker en is ACT therapeut. Tot slot is ze ervaringsdeskundige, als kankerpatiĆ«nt en ook als naaste. Kortom heeft zij veel naasten van mensen met kanker gesproken, zelf ervaren hoe het is en heeft zij er veel over gelezen, daaronder veel onderzoeken. In haar contacten met naasten, hoorde zij geregeld, dat de naasten achteraf graag eerder hadden willen weten wat er op hen af zou komen en hoe zij daar het beste mee om konden gaan. Vandaar dat bij haar het idee ontstond voor “Als kanker je lief is”.  

Als een boekje, met hoofdstukken.

De vorm en werkwijze. De site heeft de vorm als van een boekje, in drie delen met daaronder hoofdstukken/onderwerpen. In het menu staan de verschillende delen, met daaronder de verschillende onderwerpen.

Blogs

Daarnaast schrijft Kitty in Kitty’s blog over haarzelf en het schrijven op deze site, geeft ze aanvullingen op de verschillende onderwerpen en meldt zij interessant nieuws.

Voor en door naasten. Onder elke pagina is ruimte voor reacties van de lezers. Het streven is om de informatie op deze site steeds verder aan te vullen en aan te passen, in interactie met lezende naasten.  Blog’s van andere naasten kunnen hier gedeeld en geplaatst gaan worden.  Meedoen? Heb je een idee of suggestie? Ga naar Doe mee voor meer info

 

 

2 Comments Voeg uw reactie toe

  1. Anne schreef:

    Heey Kitty leuk initiatief. Ga zo door.

  2. kittyvos schreef:

    Dank je wel Anne!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *